ממה עשוי אורז

מהו אורז ומהם היתרונות שלו?

אורז הוא מזון בסיסי לתרבויות ומדינות רבות. זה חלק חשוב מהתזונה והתרבות שלהם. אורז הוא דגן המורכב מפחמימות, חלבון, שומן, ויטמינים ומינרלים. הוא אינו מכיל כולסטרול או נתרן.

אורז תורבת במזרח הרחוק כבר למעלה מ-4000 שנה. הוא מבוית לראשונה בסין לפני שהתפשט לאזורים אחרים באסיה כמו הודו ותאילנד. ניתן לאכול אורז מבושל או מאודה עם ירקות או מנות בשר וכן עוגות אורז או אטריות אורז.

אורז הוא אחד המאכלים הפופולריים ביותר בעולם. הוא מהווה מרכיב בסיסי בדיאטות רבות וניתן למצוא אותו בכל אזור בעולם.

האורז מורכב משני חלקים: השכבה החיצונית, הנקראת גוף, והחלק הפנימי, הנקראת אנדוספרם. האנדוספרם מורכב מעמילן שהופך לסוכר בבישול.

ישנם סוגים רבים ושונים של אורז הגדלים בכל רחבי העולם. לכל סוג טעם וזמן בישול משלו. אורז חום מכיל יותר סיבים מאשר אורז לבן, מה שהופך אותו לבריא יותר עבורך!

ממה עשוי אורז?

אורז הוא דגן. זהו המזון הבסיסי החשוב ביותר עבור למעלה ממחצית אוכלוסיית העולם.

אורז מספק יותר מ-20% מהקלוריות הנצרכות על ידי בני אדם ברחבי העולם.

הוא משמש כמקור חשוב לפחמימות, חלבונים וחומרי מזון אחרים.

כתוצאה מכך, אורז הוא מרכיב כמעט בכל מטבח על פני כדור הארץ.

אורז הוא דגן. לרוב אוכלים אותו כמנה עיקרית וניתן להשתמש בו גם במנות אחרות.

אורז עשוי מאורז, דגנים, שיבולת שועל ודגנים ללא גלוטן.

עובדות תזונה

אורז מורכב מפחמימות, חלבונים ומינרלים. אורז יכול להוות מקור תזונה מצוין לאנשים שמחפשים לרדת במשקל. הוא דל בשומן, נתרן וכולסטרול.

פחמימות:

המרכיב העיקרי באורז הוא פחמימות. ישנם שני סוגים של פחמימות באורז: עמילנים וסוכרים. עמילנים מספקים לגוף אנרגיה בעוד שסוכרים מספקים לגוף אנרגיה נוספת שניתן להשתמש בה לפעילות גופנית בעת הצורך.

חלבונים:

חלבונים חיוניים לצמיחת שרירים, ריפוי פצעים ותפקודי גוף אחרים. הם גם עוזרים לנו לשמור על שובע זמן רב יותר לאחר האכילה, כך שלא נאכל כל כך הרבה במהלך היום או הלילה. תכולת החלבון באורז משתנה בהתאם לאופן ההכנה שלו (כלומר, מבושל לעומת מטוגן).

מינרלים:

אורז מספק מינרלים רבים ושונים כמו ברזל, סלניום, אבץ, נחושת ומנגן שכולם

טיפים לבישול

אורז הוא מזון בסיסי במדינות רבות וניתן להכין אותו בדרכים רבות. ישנן שיטות בישול שונות, חלקן מתאימות יותר לסוגי אורז מסוימים מאחרות.

טיפים לבישול:

  • שטפו את האורז לפני בישולו כדי להסיר עודפי עמילן ואבק.
  • השתמשו בסיר כבד עם מכסה הדוק והוסיפו מים עד סנטימטר אחד מעל מפלס האורז.
  • מביאים את המים לרתיחה על אש גבוהה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים באורז.
  • אורז הוא מזון בסיסי במדינות רבות והוא נצרך במשך מאות שנים. הוא עשוי משלושה מרכיבים: הקליפה החיצונית, הדגן הפנימי והסובין. הקליפה החיצונית מוסרת לפני הבישול וניתן להשתמש בה להכנת תה או כמרכיב במאכלים אחרים. את הדגן הפנימי מבשלים עד שהוא מתבשל, בעוד שהסובין נשאר בבישול.

זמן בישול לאורז חום קצר או בינוני:

  1. שמים מים ואורז בסיר עם מכסה אטום ומביאים לרתיחה על אש גבוהה
  2. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים במכסה ומבשלים 12 דקות
  3. מסירים מהאש ומניחים לעמוד 10 דקות לפני ההגשה
  4. עבור אורז לבן מבשלים 15 דקות עבור אורז חום ארוך מבשלים 30 דקות
דילוג לתוכן